Mediq Suomi on terveydenhuollon muuntojoustava turvaaja

Tämä on tarinamme

Mediq Suomi on terveydenhuollon muuntojoustava turvaaja

Terveydenhuollon asiantunteva kumppani

Me Mediq Suomessa suhtaudumme intohimolla työhömme ja siksi suomalainen terveydenhuolto voi luottaa osaamiseemme. Olemme terveydenhuoltoalan tuotteiden ja ratkaisujen pitkäaikainen ja kokenut asiantuntija sekä osaava yhteistyökumppani.  Pystymme tarjoamaan toimivia isoja ja pieniä kokonaisuuksia niin julkiseen kuin yksityiseen terveydenhuoltoon sekä laboratorioille. Me tarjoamme ratkaisuja, joiden avulla suomalainen terveydenhuolto on tulevaisuudessakin maailman huippua.

Meillä on pitkä historia

Mediq Suomena olemme nuorehko yritys, mutta juuremme yltävät puolen vuosisadan taakse jo 1970-luvulle.  Vuonna 2010 saimme pitkän kokemuksemme ja kertyneen osaamisemme tueksi kansainvälisen Mediqin vahvat resurssit palvelemaan koko suomalaista terveydenhuoltoalaa. Pystymme panostamaan yhtä asiantuntevasti ja laajasti sekä julkiseen että yksityiseen terveydenhuoltoon kuin laboratoriodiagnostiikkaankin.  Tämä on meidän ainutlaatuinen vahvuutemme ja siitä olemme ylpeitä.

Tunnemme asiakkaittemme arjen

Suuri osa henkilökunnastamme asiakaspalvelusta myyntihenkilöstöön on terveydenhuollon tai laboratorioalan koulutuksen saaneita ammattilaisia. Tiedämme, mitä asiakkaamme arjessa tapahtuu ja sen vuoksi osaamme auttaa tarjoamalla nykyteknologian parhaat ratkaisut. Jaamme tietoa uusista innovaatioista ja koulutamme henkilökuntanne käyttämään uutta teknologiaa. 

Olemme muuntojoustavia

Koska suhtaudumme intohimoisesti työhömme, on maamme terveydenhuollon toimivuus kaikissa tilanteissa meille mediqiläisille yhteinen sydämen asia. Meille työn merkityksellisyys on sitä, että me eturintamassa olemme turvaamassa suomalaisen terveydenhuollon kantokykyä kriisienkin aikana. Me teemme töitä, jotta asiakkaittemme potilaat voisivat mahdollisimman hyvin.

Kun koko maailma keväällä 2020 joutui pandemian kouriin, muutimme muutamassa päivässä hyviksi hioutuneet toimintatapamme vastaamaan uusia poikkeusoloja. Koronavuoden aikana tiivis kumppanuutemme terveydenhuoltoalan organisaatioiden kanssa on syventynyt ja tehostunut entisestään. Me muunnumme joustavasti, jotta suomalainen terveydenhuolto toimii muuttuneissakin olosuhteissa!

Yhteiskuntavastuumme 5 avainta

Haluamme edistää elämänlaatua ja tervettä yhteiskuntaa. Ei vain tänään, vaan myös tuleville sukupolville. Olemme tietoisia toimintamme vaikutuksista työntekijöihimme, ympäristöön ja yhteiskuntaan. Yhteiskuntavastuustrategiamme perustuu kahteen johtavaan kestävän kehityksen ulottuvuuteen, jotka ovat linjassa YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden kanssa: Terveydenhuoltojärjestelmän vahvistaminen ja Potilaiden voimaannuttaminen ja hyvinvointi. Lisäksi yhteiskuntavastuustrategiamme rakentuu kolmelle tukevalle operatiiviselle pilarille: Kestävä toimitusketju, ekologinen suorituskyky sekä työntekijöiden sitoutuminen ja hyvinvointi.

Missio, visio, purpose

Missio
Olemme terveydenhuollon luotettu kumppani, joka auttaa ihmisiä elämään elämäänsä mahdollisimman täysimääräisesti.

Visio
Olla terveydenhuollon valittu kumppani, kun parannetaan hoitotuloksia ja kehitetään kohtuuhintaista hoitoa ihmisille.

Purpose
Tavoitteemme on parantaa ihmisten terveyttä ja hyvinvointia sekä tukea hoitajia laajan terveydenhuollon tuotevalikoiman, palveluiden ja ratkaisujen kautta. 

Arvot

Caring heart
Terveydenhuoltosektorin tukeminen on Mediqin työntekijöiden ydintoimintaa ja perimmäinen olemassa olomme tarkoitus. Asetamme potilaan kaiken toimintamme keskiöön ja pyrimme aina toimimaan paremmin  kuin muut. Työmme on tärkeää. Meille on tärkeää parantaa elämänlaatua - henkilö kerrallaan.

Customer drive
Toimintamme lähtökohtana on aina asiakas, olipa kyseessä terveydenhuollon rahoittaja, terveydenhuollon ammattilainen tai potilas. Luomme asiakaskeskeisiä ratkaisuja ja pyrimme vastaamaan asiakkaidemme tarpeisiin. Asiakaslähtöisyydessä on kyse erinomaisen arvon tuottamisesta innostuneella ja kunnianhimoisella tavalla.

Champion spirit
Meidän on toimittava yhdessä, koska näin voimme saavuttaa paljon enemmän. Voittajat uskovat rajattomiin mahdollisuuksiin. Lisäksi kyse on uusiin haasteisiin sopeutumisesta ja siitä, että pyrimme olemaan entistä parempia joka päivä. Rehellisyyden ja kunnioituksen avulla pyrimme luomaan parhaan yhtiön. 

Mediq Suomi on osa Mediq-konsernia

Mediq Suomi on osa Pohjois-Euroopan suurinta terveydenhuollon laitteita ja tarvikkeita tarjoavaa Mediq-konsernia.

Mediq on kansainvälinen terveydenhuollon tarvikkeiden ja laitteiden ja niihin liittyvien palvelujen tarjoaja. Mediq toimittaa terveydenhuollon tuotteita kotijakeluna suoraan asiakkaille sekä sairaaloihin, hoitolaitoksiin ja muille terveydenhuollon palveluntarjoajille.

Yhtiön toimii 13 maassa: Hollanti, Belgia, Saksa, Sveitsi, Unkari, Tanska, Norja, Ruotsi, Suomi, UK sekä Viro, Latvia ja Liettua.

Vuonna 1899 perustetun Mediqin pääkonttori sijaitsee Hollannin Utrechtissa ja sen palveluksessa on noin 3000 henkilöä. Liikevaihto on noin miljardi euroa.