Urheilijoilla on vaarana treenata liian lujaa. Silloin lihakset menevät hapoille, eikä harjoittelu johda toivottuun lopputulokseen. Toki syke kertoo aika paljon siitä, millä suoritustasolla liikutaan. Vaihtelevissa olosuhteissa se ei silti välttämättä kerro koko totuutta. Elimistön laktaattitason mittauksilla kontrolloidaan, että harjoitusten vaativuus säilyy optimaalisena. Vauhtia vähennetään, jos maitohappoarvot ovat liian korkeat ja lisätään, jos ne ovat liian matalat.
Kun harjoittelu tehostuu, elimistö kehittää enemmän laktaattia ja myös elimistön kyky hajottaa sitä kasvaa. Tätä ominaisuutta voidaan hyödyntää tehokkaamman harjoittelutason aikaansaamiseksi. Paras aerobinen harjoittelutaso saavutetaan, kun laktaatin tuotto ja hajotus ovat elimistössä optimitasolla, noin 4 mmol / l. Lactate Scout Sport -laktaattimittarilla saat tuloksen 10 sekunnissa tipasta verta.

Käytönopastusta

Lactate SCOUT 4 mittarin valmistus on loppunut. 1.1.2024 tilalle on tullut Lactate Scout Sport -mittari. Kysy lisää asiakaspalvelustamme, 020 112 1510 tai asiakaspalvelu@mediq.com.

Uudet nimikkeet:

  • 10028733 Lactate Scout Sport Solo
  • 10028735 Lactate Scout Sport 25 testiliuskaa (nämä käyvät myös vanhaan Lactate Scout 4 mittariin takaperin käytettyinä)
  • 10028736 Lactate Scout Sport kuljetuslaukku
  • 10028737 Lactate Scout Kontrolli Multi-pack
  • 10028786 Lactate Scout Sport Starter set

Lataa tästä Lactate Scout SPORT suomenkielinen tai englanninkielinen käyttöopas.

EKF

EKF on globaali lääketieteellisten vieritestilaitteiden sekä keskuslaboratoriolaitteiden ja -testikittien kuten hemoglobiinitestien, HbA1c-testien (pitkäaikainen verensokeri), glukoosi- ja laktaattitestien valmistaja. Lactate SCOUT mittari on ollut EKF:n edustuksessa jo vuodesta 2005 ja sitä kehitetään jatkuvasti.

Alunperin saksalaisella EKF:llä on noin 33-vuotinen historia näiden tuotteiden valmistajana, ensimmäisiä tuotteita olivat hemoglobiinitestit. Tuotteet ovat niittäneet mainetta helppokäyttöisyydellään, luotettavuudellaan ja tarkkuudellaan.

Katso lisää yrityksestä tästä.

Mediq

Mediq Suomi myy terveydenhuollon laitteita ja tarvikkeita sekä niihin liittyviä palveluita ja näistä kaikista muodostuvia kokonaisratkaisuja terveydenhuollon ammattilaisille. Emme siksi ole tunnettu kuluttaja-asiakkaiden parissa. Mutta omalla alallamme olemme yksi Suomen suurimmista toimijoista. 

Suomessa meillä on pitkät perinteet; olemme toimineet terveydenhuollon parissa jo 1970-luvulta lähtien osana silloista Oriolaa ja Mediq-nimellä vuodesta 2010. 

EKF toimittaa meille tällä hetkellä ammattitason hemoglobiinimittareita sekä laktaattimittareita. Yhteistyömme juontaa juurensa jo 18-vuoden taakse. 

Katso Mediqistä lisää tästä.