AKT:n poliittiset työtaistelut maaliskuussa

AKT:n poliittiset lakot maaliskuussa 2024
7.3./päivitys 28.3.2024
Käytämme Mediqillä lauttatuonneissa lakon aikana edelleen kuljettajavetoisia yksiköitä, jolloin tavara liikkuu satamista varastoomme lakosta huolimatta. Asiakastoimituksiimme lakolla ei ole tällä hetkellä vaikutuksia.
28.3.2024

Auto- ja kuljetusalan työntekijäliiton AKT:n satamiin kohdistuvat lakot jatkuvat edelleen 7.4. saakka.

Jatkamme meriteitse saapuvassa rekkatuonnissa lisälakkojen ajan kuljettajallisten yksiköiden käyttöä, jolloin tavara liikkuu satamista meille ahtaajien lakosta huolimatta.

Ensimmäisten 2,5 lakkoviikon aikana tuotesaatavuuteemme ei ole tullut erityistä notkahdusta, ja palvelutasomme on ollut koko maaliskuun hyvä (yli 93 %). Emme edelleenkään odota lakosta koituvan laajamittaisia tuotekatkoksia.

Lähteviin rahteihimme ja asiakastoimituksiimme lakolla ei ole tällä hetkellä vaikutuksia. Polttoainetta on toistaiseksi riittänyt kuljetusyhteistyökumppanimme Post-Nordin kuljetusten tarpeisiin, eikä näköpiirissä ole tilanteeseen muutosta.

Seuraamme tilanteen kehittymistä.

----------------------------------------------------------

20.3.2024 

Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT kertoi tänään, että AKT:n osalta työtaistelutoimet jatkuvat koskien myös ahtausalan työtehtäviä 31.3. asti.

Jatkamme meriteitse saapuvassa rekkatuonnissa lisälakkojen ajan kuljettajallisten yksiköiden käyttöä, jolloin tavara liikkuu satamista meille ahtaajien lakosta huolimatta.

Ensimmäisten 1,5 lakkoviikon aikana tuotesaatavuuteemme ei ole tullut notkahdusta, ja palvelutasomme on ollut niin viime kuin tällä viikolla korkea, emmekä edelleenkään odota lakosta koituvan laajamittaisia tuotekatkoksia.

Lähteviin rahteihimme ja asiakastoimituksiimme lakolla ei ole tällä hetkellä vaikutuksia.

-----------------------------------------------------------

7.3.2024

Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT ry on ilmoittanut poliittisesta työtaistelusta, joka alkaa maanantaina 11.3.2024 kello 6.00 ja päättyy maanantaina 25.3.2024 kello 6.00. AKT:n ilmoittama työtaistelu koskee satamien ahtausalan työtehtäviä alihankintatöineen.

Toimittajilta saapuvien tavaratoimitusten turvaamiseksi käytämme Mediqillä lauttatuonneissa lakon aikana kuljettajavetoisia yksiköitä, jolloin tavara liikkuu satamista varastoomme lakosta huolimatta. Kuljettajakapasiteetista riippuen saapuvassa tavaraliikenteessämme saattaa esiintyä muutamien päivien viiveitä, joiden ei kuitenkaan odoteta aiheuttavan merkittäviä tuotepuutoksia.

Kotimaan kuljetuksiin liittyen – kuljetusyhteistyökumppanimme PostNord ei ole AKT:n lakkotoimenpiteiden piirissä eikä lakolla ole suoria vaikutuksia heidän toimintaansa. Lakolla ei myöskään ole vaikutuksia kuljetuksiin kotimaassa. PostNordin 14.3. arvion mukaan polttoaineen riittävyydessä ei ole odotettavissa merkittäviä haasteita. Tilanne voi lakon pitkittyessä toki muuttua nopeasti.

Seuraamme tilanteen kehittymistä aktiivisesti ja toteutamme tuotevirtaamme suojaavia toimenpiteitä.