Mediq Suomi muutosten aalloilla

Mediq Suomi muutosten aalloilla - onnistunut erppikäyttöönotto
20.10.2023
Vaihdoimme 2.10. toiminnanohjausjärjestelmää. IFS:n toimittaman uuden järjestelmän mukana vaihtui monta muutakin järjestelmää ja tapaa toimia.

Samassa yhteydessä otimme käyttöön myös konsernin Service Centerin palvelut, jotka sijaitsevat Vilnassa ja saimme sieltä 10 uutta työkaveria. Lisäksi apuvälineliiketoimintamme siirtyi Algol Trehabille syyskuun alussa, minkä seurauksena meiltä siirtyi viisi työntekijää heidän palvelukseen.

Tavoitteenamme oli, ettei muutoksemme näy asiakkaillemme ulospäin. Palautteen perusteella voi sanoa, että olemme toistaiseksi onnistuneet! Olimme varautuneet varastotasojen nostoilla, lisähenkilöresursseilla ja olimme myös valmiita tekemään kaikkemme, että tilaukset saadaan tehtyä ja toimitettua. Tunnistamme vastuumme hoitotyön turvaajana.

Pohjoismaita koskeva projektimme on ollut pitkä ja osa Mediq-konsernin muutosprosessia. Toiminnanohjausjärjestelmän vaihto toteutettiin ensin Ruotsiin ja Norjaan, ja Suomen projektitiimi oli niissä mukana jo kolmen viime vuoden ajan. Oman projektivuotemme aikana heidän työpanoksensa oli täysin keskitetty projektiin ja tietenkin koko organisaatiomme osaaminen oli heidän käytettävissään. Miten avuliaita ihmiset ovatkaan omien töidensä ohella!

Koska projekti oli yhteispohjoismainen, meillä oli ja on hyvä tukiverkosto. Vuoden ajan yhteispohjoismainen projektiorganisaatio keskittyi vain meihin ja ”tehohoitojakso” tai hypercare jatkuu edelleen, jotta pääsemme vahvasti aallolle. Meillä on ollut toimistolla, varastolla ja linjoilla paljon lisätyöntekijöitä auttamassa osaamisellaan ja neuvoillaan. Pääkäyttäjäverkosto kattaa nyt kaikki projektin maat – jos oman maan järjestelmän pääkäyttäjä on vaikka lomalla, voi kysyä kollegalta Ruotsista. Asioita myös muutetaan edelleen, jos huomataan, että jokin prosessin osa ei toimi sujuvasti. Paitsi että uudistimme järjestelmämme, yhtenäistämme tapojamme toimia ja edelleen kehitämme yhteisiä ja omia prosessejamme.

Yhteishenki ja halu onnistua, oppia uutta sekä palvella asiakkaitamme on vahva. Selvisimme koronasta kunnialla jo ylistävän asiakaspalautteenkin perusteella, joten sikäli tiesimme ja olimme varmemmalla pohjalla tähänkin muutokseen lähtiessämme. Meillä on osaajia, kokemusta, sinnikkyyttä ja halua saada asiat toimimaan.

Mikään ei ole koskaan täysin valmista, joten muutosmatka jatkuu edelleen. Tässä hetkessä kuitenkin pieni helpotuksen henkäys on käynyt lävitsemme. Uusi on aina uutta ja muutos jännitti kaikkia. Nyt kuitenkin näyttää ja tuntuu siltä, että hyppymme onnistui ja olemme ylpeitä saavutuksestamme. Olemme rakentaneet hyvän alustan liiketoiminnan kasvulle ja muutokselle. Matkamme jatkukoon kohti yhä parempaa asiakkaan palvelukokemusta.

Parhain terveisin,

Heidi Liikkanen
toimitusjohtaja Mediq Suomi