Kylässä Lohmann & Rauscherilla Wienissä syksyllä 2021 

Meillä on mahtavat valmistajan tukitoiminnot käytettävissämme myyntimme apuna ja asiakkaidemme etuna. Kävimme syksyllä 2021 Lohmann & Raushcerilla Wienissä ja tutustuimme samalla Kitpack-tuotantoon Slavkov u Brnassa Tsekeissä.

Oli erittäin mielenkiintoista käydä katsomassa Kitpack-tuotantoa, joka on hyvin pitkälti käsityötä. Isot liinat taitellaan käyttäen apuna isoja pöytiä ja viivottimiakin. Kitpackit pakataan myös käsityönä, usein kahden hengen tiimeissä. Liikkeet ovat rauhallisia ja synkronoituja, mutta määrätietoisia. Tekijät ovat osaavia ja kokeneita. 

Mediq-Lohmann & Rauscher -tiimin tapa toimia

Leikkuritekstiilitiimimme Niko, Theresia ja Kalle käyvät mielellään sairaaloissa esittelemässä Lohmann & Rauscherin leikkausliinoja ja kitpackeja sekä niden käyttöä ja toimintaa. Vierailut ovat workshop-tyylisiä, eli tiimi näyttää käytännössä, kuinka potilaalle tehdään erilaisia toimenpidekohtaisia peittelyitä ja suosittelee, mitä milloinkin kannattaisi käyttää.

Jos haluatte apua Kitpack-räätälöinnissä tai mietitte vaihtoehtoja, että millaisia liinoja voisi käyttää - olkaa meihin yhteydessä! Me tulemme paikalle, ja yhdessä kanssanne löydämme teille parhaimmat ratkaisut.

Esimerkki peittelystä: L & R Kitpack käsikirurgiaan 

Kitpack-tuotantoa Slavkov u Brnassa

Philip Teubl, Slavkov Production Director for set systems & hygiene
Philip Teubl kertoo, että Slavkovissa on noin 400 työntekijää ja siellä tuotetaan noin 5,5 miljoonaa kitpack pakkausta vuodessa. Jokainen kitpack-pakkaus on räätälöity asiakkaan tarpeiden mukaan. Pakkauksia varten on 8000 erilaista artikkelia, mikä asettaa haasteita tarvittavalle dokumentaatiolle. Kaikki komponentit on validoitu kitpack-käyttöön; omat leikkausliinat, leikkaustakit, sidokset ja muut leikkaussalin kertakäyttökomponentit. Kaikki Kitpackissa mukana olevat komponentit ovat jäljitettävissä. Kitpackit kootaan ja steriloidaan Slavkovissa omien laadunvarmistusprosessien mukaisesti. Kitpackien valmistuprosessi on monimutkainen käsityönä tehty prosessi.
Mikä on Kitpack?
Kitpack production - Kitpack-tuotanto

L&R tukijoukkomme Wienissä

Theresia Schneglberger-Böhm
Theresia on työskennellyt Lohmann & Rauscherilla vuodesta 2001 lähtien. Hän on koulutukseltaan leikkaussalisairaanhoitaja. Hän tuntee tuotteet ja esittelee tuotteiden käyttöä yhdessä Mediqin edustajien kanssa.
Boris Dosen 
Boris on työskennellyt Lohmann & Rauscherilla jo 10 vuotta. Tuen Mediq Suomea kaikissa projekteissa, kuten tarjouspyynnöissä, ja varmistan, että kaikki sujuu parhaalla mahdollisella tavalla.
Head of Export Sales Europe Krisztina Bojtor-Mörwald 

Tulevaisuudennäkymiä

Lohmann & Rauscher oli ensimmäisiä yrityksiä, joka alkoi valmistaa kitpackeja eli räätälöityjä toimenpidesettejä. Krisztina uskoo vahvasti kitpackeihin, koska ne ovat kaikkein ympäristöystävällisin ratkaisu leikkaustoimintaan. Niiden kautta leikkauksista syntyvää jätettä saadaan merkittävästi pienennettyä sen sijaan että käytettäisiin yksittäisiä omiin pakkauksiinsa pakattuja tuotteita.
Krisztina Bojtor-Mörwald on työskennellyt Lohmann & Rauscherilla jo yli 10 vuotta ja hänen vastuualueenaan on 15 Euroopan maata. Viimeiset kaksi pandemiavuotta ovat olleet kriittistä aikaa, koska pandemia on vaikuttanut kaikkiin perheisiin. Työelämässä tämä aika on ollut suurin haasteeni tähän mennessä. Minulle ja tiimilleni oli tärkeintä palvella asiakkaitamme mahdollisimman hyvin, jotta meihin edelleen uskottiin toimittajana ja yhteistyökumppanina. Olimme parnereita vaikeassa tilanteessa. Uskon, että monet liikesuhteemme vahvistuivat kriisiaikana.  

Mediq Suomi sai pandemian alussa L&R:ta leikkausmaskien ja muiden suojaustuotteiden lisätoimituseriä, jolloin pystyimme tuotteiden loppuessa palvelemaan asiakkaitamme paremmin. L & R:n päässä piti kehittää erilaisia ratkaisuja pandemian tuomiin ongelmiin, koska kaikki meni hullunmyllyksi toimitusketjujen rikkoutuessa. Tärkein asia oli organisoida toimintaa uudella tavalla, löytää uusia tuotteita, toimittajia ja toimitusreittejä. Kysyntä on lähes normalisoitunut, mutta nyt lisäpainetta kysyntään tuovat pandemian takia väliin jääneet leikkaukset, joita tehdään täyttä höyryä poikkeaman oikaisemiseksi.

Kuuntele koko tarina videolta!