Kolme virusta yhdellä testillä

Fluorecare-moniantigeenipikatesti
30.12.2022
Olemme saaneet myyntiin uuden Fluorecare-monitestin SARS-CoV-2, Influenza A ja B sekä RS -viruksien antigeenien pikatestaukseen. Mediq markkinoi Fluorecare-testiä yksinoikeudella Pohjoismaissa.

Tässä testissä kaikki kolme testiliuskaa ovat samassa paketissa.

Microprofitin Fluorecare SARS-CoV-2 & Influenza A/B & RSV Antigen Combined Test Kit -monitestipakkausta voidaan käyttää uuden koronaviruksen (SARS-CoV-2-antigeeni), influenssa A -viruksen, influenssa B -viruksen antigeenin ja/tai RSV-antigeenin samanaikaiseen kvalitatiiviseen havaitsemiseen ja erottamiseen väestöstä otetuista nenänäytteistä in vitro.

Sitä voidaan käyttää apuna SARS-CoV-2:n aiheuttaman koronavirusinfektiotaudin (COVID-19) diagnosoinnissa oireilevilla potilailla 7 päivän kuluessa taudin puhkeamisesta. Sitä voidaan käyttää myös apuna influenssa A/B:n tai RSV:n aiheuttamien sairauksien diagnosoinnissa. Vain in vitro -diagnostiseen käyttöön. Itsetestauskäyttöön.

 

Taustatietoa

Uudet koronavirukset kuuluvat β-sukuun. COVID-19 on akuutti hengitystieinfektiotauti. Ihmiset ovat yleisesti ottaen alttiita taudille. Tällä hetkellä uuden koronaviruksen tartunnan saaneet potilaat ovat tärkein tartuntalähde. Myös oireettomat tartunnan saaneet ihmiset voivat olla tartunnan lähde. Tämänhetkisen epidemiologisen tutkimuksen perusteella itämisaika on 1–14 päivää, useimmiten 3–7 päivää. Tärkeimmät oireet ovat kuume, väsymys ja kuiva yskä. Muutamissa tapauksissa esiintyy nenän tukkoisuutta, nuhaa, kurkkukipua, lihassärkyä ja ripulia.

Influenssa on influenssavirusten aiheuttama tarttuva hengitystiesairaus. Influenssavirusten aiheuttaman sairauden vaikeusaste voi vaihdella lievästä vakavaan. Influenssan vakavat seuraukset voivat johtaa sairaalahoitoon tai kuolemaan. Joillakin ihmisillä, kuten ikääntyneillä, pienillä lapsilla ja henkilöillä, joilla on tiettyjä perussairauksia, on suurempi riski saada vakavia flunssakomplikaatioita.

Influenssaviruksia on kahta päätyyppiä: tyypit A ja B. Sekä A- että B-tyypin influenssavirukset leviävät säännöllisesti ihmisissä, ja ne aiheuttavat kausi-influenssan joka vuosi. Influenssavirukset voivat levitä muihin ihmisiin jo ennen kuin henkilöllä näkyy sairastumisen merkkejä ja oireita sekä oireiden ilmaantumisen jälkeen.

Respiratory syncytial virus (RSV) kuuluu Paramyxoviridae-heimon Pneumovirus-sukuun. Se voi tarttua yskimällä ja ilmapisaroiden välityksellä ja aiheuttaa pääasiassa alempien hengitysteiden infektioita, kuten keuhkoputkentulehdusta ja keuhkokuumetta alle 6 kuukauden ikäisillä imeväisillä, ja ylempien hengitysteiden infektioita, kuten nuhaa ja flunssaa vanhemmilla lapsilla ja aikuisilla sekä keuhkoputkentulehdusta tai keuhkokuumetta vanhuksilla.

Lue juttu IS 30.12.2022 Kolme virusta kaataa nyt suomalaisia sängyn pohjalle – näistä oireista heti lääkäriin