Uudistimme Koskelon logistiikkakeskustamme

Varastopäällikkö Antti Painilainen esittelee Koskelon logistiikkakeskuksen uudistusta
12.8.2021
Mediq Suomen logistiikkakeskuksen varastouudistus toi jopa 30 % tilasäästön ja siten pienensi merkittävästi vuokrakustannuksia. Storeganizer ja uudet läpivirtaushyllyt optimoivat varastotilat ja samalla ergonomiset pakkauspisteet lisäävät työntekijöiden työhyvinvointia.
 

Mediq Suomen logistiikkakeskuksessa Espoossa tehtiin mittava uudistus, kun vuokrasopimuksen uusiminen tuli ajankohtaiseksi. Vaihtoehtoina oli nykyisten varastotoimintojen ja hyllypaikkojen kehittäminen tai muutto kokonaan toisiin, ehkä uusin tiloihin.

- Pohdimme erilaisia vaihtoehtoja ja vierailtuamme Mediq Ruotsin varastotiloissa, päätimme tehdä samantapaisen ratkaisun Suomeen. Heillä oli käytössä innovatiivinen, todella tehokas varastojärjestelmä Storeganizer ja sen lisäksi myös läpivirtaushyllyt, kertoo Mediq Suomen varastopäällikkö Antti Painilainen.

Tehokasta ja kompaktia varastointia

Storeganizerilla pystyimme helposti optimoimaan varastointikustannuksia neliömetrillä pystysuoraan ripustettavien kangaslokerikkojen avulla. Varastossamme on myös tuhansia, nopeasti kiertäviä tuotenimikkeitä, joihin läpivirtaushyllyt ovat näppärä ratkaisu. Hyllypaikka ei pääse tyhjenemään, kun jonossa olevat laatikot valuvat automaattisesti hyllyn etureunalle. Tavarankierto noudattaa FIFO-periaatetta (First in, first out).

Pakkauspöydät sähkösäätöisiksi

Hyllyratkaisujen lisäksi myös pakkauspisteiden pöydät kaipasivat uudistusta. Päädyimme sähkösäätöisiin pakkauspöytiin.

- Sähkösäätöisyys pakkauspöytiin tuli puhtaasti työntekijöiden hyvinvoinnin edistämisestä. Meillä työskentelee pakkaustoiminnoissa useita eri pituisia henkilöitä ja halusimme, että työpiste olisi aina jokaiselle sopivalla korkeudella. Ajattelimme ergonomiaa, ja onhan sähköpöydät nykyaikaiset, tiivistää Painilainen. Lisäksi hankimme mobiilityöpisteitä tavarantarkastajien ja inventoijien käyttöön.

Antti Painilainen on erittäin tyytyväinen päivitettyyn varastoon ja Hexaplanin toimintaan. Tiesimme mitä halusimme ja kilpailutimme muutamia tavarantoimittajia. Kilpailutus tehtiin Hollannista, konsernin pääkonttorista käsin. Hexaplan tuli mukaan suosituksestani, kun haettiin kotimaisia, vakavaraisia ja tunnettuja toimittajia, sanoo Painilainen.

Teksti: Sanna Kartano, Kuvat: hexaplan